Múky a cestoviny
Nahraďte klasické obilné múky tými bezlepkovými. Bezlepkové múky sú vyrobené z orechov a semien zomletín a čiastočným odstránením oleja. V ponuke máme aj extra olejnaté múky, u ktorých olej odstránený nebol. Pirodzene bezlepkové múky sú z tzv. pseudoobilnín ako napríklad pšeno, pohánka, quinoa a iné. Orechové múky a múky zo semien môžete pridať aj do smoothie, kaší či jogurtov alebo ako ingrediencie do RAW koláčov - nie je nutné ich tepelne spracovať, sú vhodné na priamu konzumáciu. Vyberte si z klasickejších druhov ako sú pohánková, kukuričná či ryžová múka alebo z menej tradičných ako napríklad konopnej, ľanovej, amarantovej, makovej, tekvicovej či voňavých kokosovej, lieskovoorieškovej alebo orechovej múky.
Prečo použiť radšej špaldovú múku ako klasickú pšeničnú? Veď je to jasne!:) Špalda je zdravšia, má viac minerálov a vitamínov a má neodolateľnú orieškovú chuť. Vyberte si bielu hladkú, polohrubú či celozrnnú. V obľúbenosti určite nezaostáva ani 100% špaldová celozrnná krupica.
Vychutnajte si rôzne druhy cestovín. U nás nájdete bezlepkové cestoviny. Sú vhodné nielen pre celiatikov. Vyberte si známu klasiku (ryžové či kukuričné) alebo siahnite po niečom novom napr. po cestovinách zo sezamu či z múky zo zelených banánov.