Kôpor voňavý - semeno celé - Anethum graveolens - Semen anethi 250 g
Kód: RUZ8487-CSúvisiaci tovar
Podrobný popis
Kôpor voňavý - semeno celé - Anethum graveolens - Semen anethi
Sušené, celé semeno kôpru voňavého. Semeno kôpra je tradičným korením, ktoré sa v našich končinách používa na dochutenie jedál už po dlhé stáročia. Jeho jemná chuť a ľahko rozpoznateľná aróma sú v kuchyni neoceniteľné - je skvelé na dochutenie rýb, morských plodov, zeleninových šalátov a omáčok. Okrem vynikajúcej chuti je kôprové semeno známe aj pre jeho zdravotné benefity.
Semeno kôpra voňavého obsahuje carvon a limonén, zodpovedné za charakteristickú chuť a vôňu, vlákninu, antioxidanty, vitamín C, draslík, železo, magnézium a draslík, proteíny a tuky v menšom množstve.
Priaznivé vlastnosti semena kôpra voňavého:
- podpora tráviacej sústavy - ovplyvňuje správnu činnosť tráviacej sústavy, vďaka vláknine zlepšuje trávenie a podporuje činnosť čriev, pomáha pri pomalom trávení alebo nadúvaní,
- antioxidant - kôprové semeno obsahuje antioxidanty, ktoré môžu pomôcť chrániť bunky pred poškodením voľnými radikálmi, čím prispievajú k celkovému zdraviu a prevencii ochorení,
- podpora imunitného systému - obsahuje látky, ktoré majú schopnosť posilniť prirodzenú obranyschopnosť a zvýšiť odolnosť organizmu voči infekciám,
- protizápalové účinky - éterické oleje a ďalšie zložky v semene majú protizápalové účinky, ktoré sú užitočné pri zmierňovaní zápalov v tele,
- hormonálna rovnováha - priaznivo vplýva na hormonálnu rovnováhu, udržiava komfort žien počas menštruácie a menopauzy, podporuje bezproblémový priebeh kojenia.
Použitie
Kôprové semeno môžete používať celé alebo ho pred pridaním do jedla môžete pomlieť.
V prípade záujmu o väčšie množstvo alebo o veľkoobchodnú spoluprácu, nás neváhajte kontaktovať. Kontakty na našich obchodných zástupcov a viac informácií nájdete tu: https://www.bioruza.sk/velkoobchodny-predaj
Dodatočné parametre
Kategória: | Sypané byliny |
---|---|
Objem: | 250 g |
Vôňa: | jemná |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.