Tu je na mieste zamyslieť sa nad kvalitou a povedať si, či je potrebné omámiť sa chuťou bieleho cukru s prísadami, alebo dopriať si skvelú chuť domácej čokolády, ktorá okrem chuti prinesie pôžitok aj nášmu telu. Kvalitné a pritom dostupné suroviny si viete doma iba namiešať a máte hotovú delikatesu vhodnú aj pre diabetikov!!
Poďme si predstaviť domácu zdravú dia bielu čokoládu bez laktózy.. :)
Na výrobu potrebujeme:
170g kakaového masla
1 šálka sušeného kokosového mlieka
1/3 šálky práškového erythritolu
1 lyžica mletej vanilky
štipka ružovej himalájskej soli
tipy na zlepšenie:
- môžete pridať pár kvapiek stévie v tekutej forme
- ak pridáte aj superfood lucumu, dodáte čokoláde krémovejšiu a sladšiu chuť
Návod:
Roztopte kakaové maslo v hrnci najlepšie vo vodnom kúpeli, nie na priamom ohni. Ak je maslo roztopené, dajte ho bokom a pridajte sušený prášok z kokosového mlieka a práškový erythritol. Ak máte v sušenom mlieku hrudky, na pár sekúnd ho dajte do mixéra alebo mlynčeka. Pridajte aj vanilku a soľ. Mixérom celú hmotu vymixujte do jednoliatej hmoty, aby sa všetky ingrediencie spojili.
Ešte teplú čokoládu vylejte do formy alebo ho hocičoho, do čoho sa vojde a dajte do chladničky.
Z takto pripravenej čokolády skladovanej pri izbovej teplote si viete ujedať po dobu až troch mesiacov :)
Dobrú chuť!