Suroviny:
300g quinoi
200g na veľmi jemno rozemletých mandlí
2 PL mletého ľanového semienka
1 ČL prášku do pečiva
štipka himalájskej soli
1 avokádo
1 bio limetka, kôra a šťava
1 PL medu alebo agáve sirupu
190 ml vody
Postup:
Predohrejeme si rúru na 170 °C a pripravíme si plech s papierom na pečenie. Rozmixujeme quinou v mixéry na konzistenciu múky. V miske zmiešame quinou, mandle, semienka, soľ a prášok do pečiva. V druhej miske zmiešame ošúpané a roztlačené avokádo s limetkovou šťavou a kôrou, medom, vodou a premiešame. Pridáme avokádovú zmes k suchej zmesy a dobre premiešame rukou asi 2-3 minúty, až kým nám nevynikne lepkavé ale pevné cesto. Potom vytvarujeme 7 žemlí, ktoré dáme na plech tak, aby sa nedotýkali. Pečieme asi 25minút. Po 15 minútach ich skontrolujeme. Keď budú zlatohnedé, môžeme skontrolovať špáratkom vnútro či sa nelepí a potom ich vyberieme z rúry. Necháme vychladnúť a môžeme jesť.