Makový bezlepkový koláč bez múky

makový koláč

Makový bezlepkový koláč bez múky

Suroviny:

1 banán

1 polievková lyžica citrónovej šťavy 

4 vajcia, žĺtka oddelené od bielka

1PL agávového sirupu

60 g para orechov

70 g hrozienok
 
 
kokosový olej na vymastenie plechu
 
trochu mandľovej múky na vysypanie plechu
 
Postup:
Rúru vyhrejeme na 180 stupňov. Tortovú formu (cca o priemere 21 cm) vymastíme a vysypeme s mandľovou múkou (alebo strúhaným kokosom).

V stredne veľkej mise vyšľaháme dôkladne žĺtka s medom.

Orechy nasekáme v kuchynskom robote na jemno. Pridáme hrozienka, rozsekám taktiež na jemno. Pridáme banán a opäť chvíľu mixujem, kým nezískame konzistenciu kaše (s drobnými kúskami orechov a hrozienok). Zmes vmiešame k vyšľahaným žĺtkom. Pridáme citrónovú šťavu a opäť premiešame.

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý primiešame veľmi jemne k žĺtkovo-banánovej zmesi. Nakoniec taktiež veľmi jemne primiešame mletý mak.

Vlejeme do formy a pečieme približne 25 minút.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.