Suroviny:
1 banán
1 polievková lyžica citrónovej šťavy
4 vajcia, žĺtka oddelené od bielka
1PL agávového sirupu
60 g para orechov
70 g hrozienok
140 g makovej múky
kokosový olej na vymastenie plechu
trochu mandľovej múky na vysypanie plechu
Postup:
Rúru vyhrejeme na 180 stupňov. Tortovú formu (cca o priemere 21 cm) vymastíme a vysypeme s mandľovou múkou (alebo strúhaným kokosom).
V stredne veľkej mise vyšľaháme dôkladne žĺtka s medom.
Orechy nasekáme v kuchynskom robote na jemno. Pridáme hrozienka, rozsekám taktiež na jemno. Pridáme banán a opäť chvíľu mixujem, kým nezískame konzistenciu kaše (s drobnými kúskami orechov a hrozienok). Zmes vmiešame k vyšľahaným žĺtkom. Pridáme citrónovú šťavu a opäť premiešame.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý primiešame veľmi jemne k žĺtkovo-banánovej zmesi. Nakoniec taktiež veľmi jemne primiešame mletý mak.
Vlejeme do formy a pečieme približne 25 minút.