Suroviny:
kokosový olej na vymastenie plechu
200 g - Ľanové semienka
50 g - Slnečnicové semienka
20 g - Tekvicové semienka
1 hrsť - GOJI Bobule
2PL - CHIA semienka
NIGELLA - čierna rasca mletá
Postup:
Ľanové semienka namočíme vo vode - hladina asi 2cm nad semienka - keď napučia pridáme slnečnicové, tekvicové, chia semienka, pokrájané goji, osolíme himalájskou soľou a dochutíme čiernou rascou Nigellou. Dobre premiešame a navrstvíme na plech, ktorý potrieme kokosovým olejom. Dáme sušiť do rúry. Chrumkáme len tak alebo s orieškovými nátierkami.
Sladká verzia - namiesto soli a čiernej rasce pridáme kokosový cukor alebo med, pokrájané datle, figy, hrozienka, sušené slivky, marhule alebo iné sušené ovocie.