Krémová cviklová polievka s pistáciovým olejom Pödör

krémová cviklová polievka

Krémová cviklová polievka s pistáciovým olejom Pödör

Suroviny:

4 cvikly strednej veľkosti

500 ml kuracieho alebo zeleninového vývaru

500 ml šťavy z cvikiel (100%)

šťava z 1 čerstvého pomaranča

4 ČL pistáciového oleja Pödör

8 PL balzamikového octu z čiernych ríbezlí Pödör

200ml kokosovej smotany

Postup:

1. Cvikly upečieme neošúpané, v predhriatej rúre pri 200 stupňoch (asi 1 hodinu).

2. Šťavu z cvikiel zohrejeme v malom hrnci a necháme odpariť sa asi 20% z pôvodného množstva, potom prilejeme balsamico z čiernych ríbezlí Pödör. Ešte krátko varíme, aby šťava zhustla, dbajúc o to, aby neprihorela. Odložíme nabok.

3. Upečené cvikly ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme do veľkého hrnca, prilejeme vývar a dáme variť.

4. Varíme do prvého vretia, ručným ponorným mixérom rozmixujeme. Pridáme zahustenú cviklovú šťavu s balsamicom z čiernych ríbezlí, šťavu z pomaranča, nakoniec smotanu. Poriadne premixujeme.

5. Ak chceme pekné servírovanie, odložme trocha upečenej cvikly a položme do polievkového taniera niekoľko kusov rôznych veľkostí a na to nalejme polievku.

6. Servírujeme ju horúcu, každý tanier polejeme 1 čl pistáciového oleja Pödör a ihneď konzumujeme.

Tip

Ak nemáme čas na upečenie cvikly, môžeme surovú cviklu hneď variť, ale pečením dostaneme charakteristickejšie chute.

Tento recept obsahuje nasledovné zložky:

Omega-3, Omega-6, Vápnik, Železo, Mangán, Vitamín C, E

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.