CUKETOVÝ PRÍVAROK s fazuľkami na masle, slaninovými chipsami a pošírovaným vajíčkom

cuketový prívarok

Cuketový prívarok s fazuľkami na masle, slaninovými chipsami a pošírovaným vajíčkom

Suroviny:

1kg nastrúhanej cukety

300ml šľahačkovej smotany

1 ČL mletého bobkového listu

2 guličky nového korenia

1PL kokosového oleja na varenie

1ČL ghee masla na zjemnenie

1PL Paleo strúhanky (je jemná ako hladká múka) 

himalájska soľ

1ČL erythritolu ( cukor z fermentovaného ovocia )

slanina
fazuľové lusky
ghee maslo
vajce

Postup:

Do hrnca dáme rozohriať kokosový olej a pridáme cuketu, trochu premiešame, pridáme bobkový list, nové korenie a zalejeme len s takým množstvom vody aby bola ponorená a varíme 15 minút. Potom prilejeme smotanu, trochu ju osolíme, pridáme cukor a varíme ďalších 10 minút. V troche vody rozmiešame Paleo strúhanku a túto zátrepku vylejeme do omáčky a necháme prevrieť asi na 5 minút.

Na malú panvicu dáme dáme opekať tenké plátky slaniny dokým sa nám nespečú do chrumkava.

Lusky, ja som mala mrazené, si dáme na panvicu s lyžičkou masla s trochou vody (tak aby boli ponorené do polky) ich pomiešame a dusíme dokým sa voda takmer nevyparí.

Do vyššieho hrnca dáme variť vodu, ale nesolíme ju. Vajíčko si rozbijeme a dáme ho do misky. Pred bodom varu stiahneme na slabý oheň ( voda nám nesmie vrieť ). Lyžicou, alebo metličkou na šľahanie vytvoríme silný vír, vajíčko tam vylejem

 

Autor: Kristínka - naša spokojná zákazníčka
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.