Suroviny:
1kg nastrúhanej cukety
300ml šľahačkovej smotany
2 guličky nového korenia
1PL kokosového oleja na varenie
1ČL ghee masla na zjemnenie
1PL Paleo strúhanky (je jemná ako hladká múka)
1ČL erythritolu ( cukor z fermentovaného ovocia )
slanina
fazuľové lusky
ghee maslo
vajce
Postup:
Do hrnca dáme rozohriať kokosový olej a pridáme cuketu, trochu premiešame, pridáme bobkový list, nové korenie a zalejeme len s takým množstvom vody aby bola ponorená a varíme 15 minút. Potom prilejeme smotanu, trochu ju osolíme, pridáme cukor a varíme ďalších 10 minút. V troche vody rozmiešame Paleo strúhanku a túto zátrepku vylejeme do omáčky a necháme prevrieť asi na 5 minút.
Na malú panvicu dáme dáme opekať tenké plátky slaniny dokým sa nám nespečú do chrumkava.
Lusky, ja som mala mrazené, si dáme na panvicu s lyžičkou masla s trochou vody (tak aby boli ponorené do polky) ich pomiešame a dusíme dokým sa voda takmer nevyparí.
Do vyššieho hrnca dáme variť vodu, ale nesolíme ju. Vajíčko si rozbijeme a dáme ho do misky. Pred bodom varu stiahneme na slabý oheň ( voda nám nesmie vrieť ). Lyžicou, alebo metličkou na šľahanie vytvoríme silný vír, vajíčko tam vylejem