- Keď používate v recepte (k pečeniu) sirup namiesto cukru, je potrebné časť inej tekutiny odobrať (viď. tabuľka), ak recept nezahŕňa žiadnu inú tekutinu, pridajte cca 5PL múky na každý hrnček sirupu, ktorým nahrádzate cukor.
- Ak používate obilninové sirupy, prirodzené enzýmy v nich obsiahnuté môžu spôsobiť, že cesto zredne (hlavne tam, kde nepridávate vajce), preto je dobré najprv sirup 2 minúty povariť,nechať vychladnúť a až potom pridať potrebné množstvo do cesta. Jačmenný sirup so sladom väčšinou rednutie cesta nespôsobuje.
- Pri príprave dezertov typu cookies je potrebné vedieť, že s použitím sirupu budú sušienky viac mäkké ako chrumkavé. Najchrumkavejší výsledok docielite použitím ryžového sirupu.
Druh sirupu | Množstvo,kt. nahradí 1 hrnček cukru | O koľko znížiť množstvo tekutín v recepte |
---|---|---|
Agáve | 2/3 - 3/4 hrnčeka | 3 PL |
Datlový | 3/4 hrnčeka | 3 PL |
Javorový | 3/4 hrnčeka | 3 PL |
Ryžový | 1/3 hrnčeka | 1/4 hrnčeka |
Jačmenný so sladom | 1/3 hrnčeka | 1/4 hrnčeka |
Špaldový | 1/3 hrnčeka | 1/4 hrnčeka |